Podcasts

Ontdek "Praat erover", onze podcast over leven met chronische ziekten. Het tweede seizoen van deze podcast is gewijd aan atopische dermatitis - de meest voorkomende vorm van eczeem. In deze afleveringen laten we het woord aan patiënten en zorgprofessionals, die hun ervaringen met de ziekte delen.

Wil je liever naar onze podcast luisteren via je favoriete platform? Vind het hier:


Episode 1: Jihane : de ziekte, een spiegel van de ziel

Jihane zat lange tijd in een spiraal van angstaanvallen, pijn en stress, veroorzaakt door haar atopische dermatitis. Deze eerder onbekende ziekte heeft haar in eenzaamheid en depressie gestort. Onlangs kreeg ze opnieuw hoop dankzij een steungroep op Facebook. Ook haar deelname aan een klinische studie laat haar toe om uit te kijken naar betere tijden.

BE-ABBV-220001


Episode 2: Peter : de kracht van karakter als wapen tegen AD

Lang beschouwde Peter het atopisch eczeem als een chronische last op zijn persoonlijke en professionele levenskeuzes. Gelukkig heeft hij een extravert en optimistisch karakter en is hij goed omringd. Hij kan rekenen op het begrip van zijn naasten en de steun van professionals om te ‘leven met’ eczeem. Vandaag kan hij dankzij de therapeutische vooruitgang een normaal leven leiden.

BE-ABBV-220083


Episode 3: Sofie/Lotte : zo moeder, zo dochter

Wanneer Sofie ontdekt dat haar dochter Lotte ook aan atopisch eczeem lijdt, beseft ze niet onmiddellijk de ernstgraad van de ziekte bij haar. Crisis na crisis slagen ze er uiteindelijk in een behandelingsschema en dagelijkse routine op te zetten die de jonge Lotte toelaten haar leven beter te beheren.

BE-ABBV-220081


Episode 4: Tine : een leven op enkele voorwaarden

Tine heeft atopische dermatitis en voedselallergieën en heeft zich haar hele leven aangepast aan deze aandoeningen. Vooral de vicieuze jeuk-krabben-jeuk cirkel teisterde haar leven. Nu ze 34 is, kan Tine haar eczeem eindelijk onder controle krijgen en er vrediger mee leven. Zo beschrijft ze de mijlpalen in haar leven door de lens van haar eczeem.

BE-ABBV-220012


Episode 5: Dr Stockman: hoopvol naar de toekomst kijken

Dokter Stockman, dermatoloog en medisch diensthoofd in A.Z. Delta, kijkt terug naar de testimonials van de vier patiënten in Seizoen 2 over atopische dermatitis. Welke inzichten kunnen wij in deze getuigenissen brengen? Welke antwoorden kunnen dermatologen deze patiënten vandaag geven?  Details van haar standpunt dat seizoen 2 afsluit van "Praat er over".

BE-RNQD-220062