Blijf zoeken naar betere zorg

Het kan verleidelijk zijn om te stoppen met zoeken, zeker als je eerdere pogingen niet het verhoopte succes hebben opgeleverd. Toch is het belangrijk dat je niet opgeeft.

"Voor mij was het geen moeilijke stap om hulp te zoeken. Het was eigenlijk een hoop op verbetering. Dus voor de mensen die dat als een drempel ervaren: zoek hulp en blijf aandringen."

- Peter, patiënt met atopische dermatitis

Jouw AD-zorgteam

Verschillende zorgverstrekkers kunnen je op verschillende manieren helpen met je zoektocht naar het juiste behandelplan. Ontdek de rol van je zorgteam:

Hoe een gesprek je kan helpen om de bladzijde om te slaan

Als je al een lange tijd last heb van eczeem, ben je de consultaties misschien beu. Maar door opnieuw contact op te nemen met je dermatoloog, zou je eindelijk een bladzijde kunnen omslaan in het verhaal van jouw atopisch eczeem.

"Ik ben wel blijven hulp zoeken, ik vind dat belangrijk. Ik kon evengoed zeggen: 'ik laat het erbij'. Maar ik ben blijven zoeken naar de beste manier om ermee om te gaan."

- Sofie, patiënt met atopische dermatitis

Ken de impact
van je symptomen

Kennis is kracht. Deze vragenlijst zet je op weg om de impact van eczeem op jouw leven even op een rijtje te zetten én je aandoening beter te begrijpen.